ANUNTURI publicate in anul 2009
Prima pagina
Pagina principala de anunturi

(16.12.2009) Conferinţa anuală privind implementarea POSDRU 2007-2013 în România 2009

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane organizează "Conferinţa anuală privind implementarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 în România".

Evenimentul va avea loc marţi, 22 decembrie 2009, între orele 10.00 şi 13.00, la Iaşi, în Sala de Festivităţi a Hotelului Ciric, Zona de Agrement Ciric.

Conferinţa se incadrează în seria evenimentelor destinate informării publicului larg, pe care AMPOSDRU, în conformitate cu Regulamentul CE nr. 1828/2006, le organizează anual pentru prezentarea stadiului implementării Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Conferinţa are ca obiective:

 • Prezentarea stadiului implementării POSDRU 2007-2012 (lansarea cererilor de propuneri de proiecte, evaluarea cererilor de finanţare, contractarea proiectelor selectate, demararea implementării proiectelor, acţiuni de informare şi publicitate);
 • Prezentarea documentelor elaborate în cursul anului 2009 pentru asigurarea implementării eficiente a POSDRU (Manualul Beneficiarului, Manualul de Identitate Vizuală), modificări aduse, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, sistemului electronic de depunere a propunerilor de proiecte - Action Web);
 • Prezentarea, de către beneficiari, a unor proiecte finanţate în cadrul POSDRU aflate în implementare.
  La conferinţă vor participa reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, ai AMPOSDRU, membri ai Comitetului de Monitorizare al POSDRU, reprezentanţi ai partenerilor sociali: confederaţii sindicale şi organizaţii patronale, reprezentanţi ai universităţilor, companiilor, organizaţiilor non-guvernamentale, reprezentanţi ai altor instituţii publice, beneficiari şi potenţiali beneficiari de finanţare din cadrul POSDRU, etc.

Organizatorii evenimentului asigură cazarea participanţilor din seara anterioară evenimentului, masa conform agendei, precum şi decontarea transportului, conform legislaţiei în vigoare.

Vă rugăm să confirmaţi participarea până la data de 17 decembrie 2009, orele 16.00, la numărul de telefon 021/315.05.16 sau la adresa de e-mail: conferinta[at]fseromania.ro

linie

(02.11.2009) AM POSDRU publica spre informare Manualul Beneficiarului POSDRU actualizat

AMPOSDRU publica spre informare Manualul Operational al Beneficiarilor, însotit de materialele de referinta necesare implementarii proiectelor finantate în cadrul POSDRU în urma actualizarii acestuia cu sugestiile si propunerile transmise de catre beneficiarii POSDRU (publicate in format arhiva, pe site-ul http://old.fonduri-ue.ro/posdru/index.php).

linie

(26.10.2009) Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane are deosebita placere sa va invite sa participati la sesiunea de informare cu tema: "Cresterea constientizarii beneficiarilor cu privire la implementarea proiectelor finantate din Fondul Social European" organizata pentru Beneficiarii care implementeaza sau urmeaza sa implementeze proiecte finantate din Fondul Social European.

Sesiunea de informare va avea loc in perioada 29-30 octombrie 2009, la Hotel Ceahlau, Salonul Imperial, Piata Stefan cel Mare, nr. 3, Piatra Neamt.
Aceasta sesiune este organizata în cadrul proiectului Phare "Sprijin pentru Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Organismelor Intermediare Regionale pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (UIP-uri) si Beneficiarii Finali pentru sprijinirea implementarii schemei de grant Masuri Active pentru Ocuparea Fortei de Munca si a schemei de grant pentru Învatarea pe Parcursul Întregii Vieti pentru calificarea si recalificare fortei de munca", RO 2006/018-147.04.02.01.02.
Scopul sesiunii de informare este de a creste constientizarea beneficiarilor cu privire la implementarea proiectelor finantate din Fondul Social European. În cadrul sesiunii de informare se va prezenta "Manualul Beneficiarului" si se vor aborda aspecte legate de:

 • Implementarea proiectelor finantate din Fondul Social European
 • Relatii de parteneriat
 • Achizitii publice în cadrul proiectelor
 • Managementul financiar al proiectelor
 • Monitorizarea proiectelor
 • Modificarea contractelor
 • Arhivarea documentelor
 • Informare si publicitate
 • Verificarea externa a cheltuielilor proiectului
 • Nereguli
 • Teme orizontale (ex. egalitatea de sanse, etc.)

Participarea dumneavoastra ne va onora si va contribui la succesul acestei sesiuni de informare organizata pentru Beneficiarii de finantari FSE.
Va rugam sa confirmati participarea pâna la data de 27 octombrie 2009, ora 16.00.
Persoana de contact: Gabor-Baba Maria
e-mail: training[at]fsenorest.ro
tel:0233 231950 / 231957 ; fax: 0233 231950
Agenda sesiunii de informare: pdf

linie

(23.10.2009) AMPOSDRU prelungeste termenele de transmitere electronics a cererilor de finantare pentru cereri de ajutor de stat si ajutor de minimis

Pentru a veni in sprijinul companiilor de stat sau private, potentiali beneficiari ai schemelor de stat si ajutor de minimis, AMPOSDRU publica Corrigendum-ul nr. 2 la Ghidul Solicitantului pentru cereri de ajutor de stat si ajutor de minimis prin care se prelungeste pana la utilizarea integrala a fondurilor alocate, dar nu mai târziu de data de 31/03/2010, ora 16.00, din cadrul urmatoarelor linii de finantare:

 • "Sprijin financiar pentru ocupare" (nr. 73)
 • "Sprijin financiar pentru ocuparea persoanelor din mediul rural" (nr. 74)
 • "Programe de mentorat pentru tinerii angajaţi" (nr. 75)
 • "Calificarea/recalificarea angajatilor proprii" (nr. 76)
 • "Bani pentru sanatatea si siguranta salariatilor" (nr. 78).

Va rugam sa consultati site-ul old.fonduri-ue.ro, sectiunea Cerere de propuneri de proiecte.

linie

(08.10.2009) Autoritatea de Management pentru POSDRU publica spre informare Manualul Beneficiarului POSDRU

Manualul Operational al Beneficiarilor, insotit de materialele de referinta necesare implementarii proiectelor finantate in cadrul POSDRU se adreseaza tuturor beneficiarilor de proiecte strategice (cu valoare totala cuprinsa intre echivalentul in lei a 500.000 euro si 5.000.000 euro) si proiecte de grant (cu valoare totala cuprinsa intre echivalentul in lei a 50.000 euro si 499.000 euro).
Prezentul document are caracter orientativ si nu inlocuieste in nici un fel Contractul de Finantare si Anexele sale, precum si conditiile stabilite in Ghidul Solicitantului. Prezentul document a fost dezvoltat tinand cont de legislatia in vigoare la 15 septembrie 2009.
Va rugam sa transmiteti eventualele sugestii, propuneri, neclaritati la adresa de e-mail implementare[at]fseromania.ro pana la data de 14 octombrie 2009. Dupa data de 14 octombrie 2009, AMPOSDRU va finaliza „Manualul Beneficiarului” POSDRU si il va publica pe site-ul propriu începand cu data de 26 octombrie 2009.
Pe parcursul lunii noiembrie 2009, AMPOSDRU va organiza sesiuni de lucru interactive cu managerii de proiect si responsabilii financiari ai proiectelor aflate in implementare. Invitatiile de participare la aceste sesiuni, vor fi transmise beneficiarilor, respectandu-se data demararii proiectului. Informatiile suplimentare necesare, vor fi comunicate in timp util beneficiarilor. Pentru a facilita primirea invitatiilor rugam beneficiarii sa-si actualizeze datele de contact.

linie

(06.10.2009) 30 octombrie 2009, ULTIMA ZI DE DEPUNERE A PROIECTELOR

Vineri, 30 octombrie 2009, va fi ultima zi de depunere a cererilor de finantare in cadrul urmatoarelor scheme de ajutor de stat si de minimis, finantate din POSDRU 2007-2013:

 • Schema de ajutor de stat pentru ocuparea fortei de munca denumita "Bani pentru completarea echipei", in cadrul careia sunt deschise 2 linii de finantare:

  -nr. 73 "Sprijin financiar pentru ocupare"

  -nr. 74 "Sprijin financiar pentru ocuparea persoanelor din mediul rural"

 • Schema de ajutor de stat pentru formare profesionala generala si specifica denumita "Bani pentru formare profesionala", in cadrul careia sunt deschise 3 linii de finantare:

  -nr. 75 "Programe de mentorat pentru tinerii angajati"

  -nr. 76 "Calificarea/recalificarea angajatilor proprii"

  -nr. 77 "Specializarea/perfectionarea angajatilor proprii"

 • Schema de ajutor de minimis pentru asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca, in cadrul careia este deschisa o linie de finantare:

  -nr. 78 "Bani pentru sanatatea si siguranta salariatilor"

Va rugam sa consultati periodic pagina de internet a Autoritatii de Management pentru POSDRU old.fonduri-ue.ro, in eventualitate aparitiei unor informatii de ultima ora privind modificarea termenului de depunere a proiectelor.

Informatii suplimentare puteti solicita la adresa de e-mail: helpdesk[at]fsenordest.ro sau la tel: 0233.213950

linie

(05.10.2009) ANUNT DE ATRIBUIRE

In urma procedurii lansate de catre OIR POS DRU Regiunea Nord Est de inchiriere a unui imobil (cladire existenta si terenul aferent) necesar functionarii Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" - Regiunea Nord-Est, procedura lansata in data de 28.08.2009, va informam ca oferta acceptata, fiind considerata castigatoare, cu pretul de 7,5 euro/mp/luna, fara TVA, este cea depusa de S. C. MEDASIMPEX S.R.L. Dumbrava Rosie, pentru spatiul situat in Piatra Neamt, b-dul Republicii, nr. 12.

linie

(28.08.2009) ANUNT INCHIRIERE IMOBIL

OIR POS DRU Regiunea Nord Est a lansat procedura de inchiriere a unui imobil (cladire existenta si terenul aferent) necesar functionarii Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" Regiunea Nord-Est. Pentru detalii suplimentare va rugam sa consultati Documentatia pentru ofertanti (disponibila si la sediul institutiei din, str. G-ral Dascalescu, nr. 15, bl. T1, Piatra Neamt). Persoana de contact: Daniel CHIRILA, tel. 0233-231.950, 0233-231.956.
Data limita de depunere a ofertelor este 04.09.2009, ora 10:00.
Documentatie privind procedura de atribuire a contractului de inchiriere a unui imobil documentatie

linie

(22.06.2009) Seminar de informare privind schemele de ajutor de stat si de minimis finantate din Fondul Social European

In data de 31 martie 2009, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a lansat cele trei scheme de ajutor de stat si de minimis finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Este vorba despre ajutorul de stat pentru ocupare, care subventioneaza costurile pentru ocuparea fortei de munca, cel pentru formare, care subventioneaza costurile pentru formarea profesionala a angajatilor si ajutorul de minimis, care subventioneaza costurile pentru informare, instruire si investitii in domeniul sanatatii si securitatii la locul de munca, cu o suma totala alocata de 142 milioane de euro.

Pe site-ul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane old.fonduri-ue.ro, sectiunea Cereri de propuneri de proiecte, gasiti toata documentatia referitoare la aceste scheme de ajutor de stat si de minimis si link-ul catre aplicatia ActionWeb pentru completarea on-line a cererii de finantare.

Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Nord-Est va organiza in fiecare din judetele regiunii Nord-Est un seminar de informare privind aceste scheme de finantare, cu durata de o zi. Data organizarii seminarului va fi comunicata ulterior. Daca sunteti interesati sa accesati schemele de ajutor de stat si/sau ajutor de minimis si sa participati la acest seminar, puteti descarca un chestionar pe care va rugam sa il completati si sa il transmiteti la adresa de mail: training[at]fsenordest.ro.

Descarca chestionar.

linie

(12.06.2009) AMPOSDRU publica Corrigenda la Ghidurile Solicitantului pentru cererile de propuneri de proiecte strategice

Pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari, AMPOSDRU publica Corrigenda la Ghidurile Solicitantului pentru cererile de propuneri de proiecte strategice 79-84 si 85-98, prin care se prelungesc termenele limita de transmitere electronica a cererilor de finantare, dupa cum urmeaza: Citeste mai mult.

linie

(27.05.2009) Acum este disponibil noul numar apelabil fara taxare pentru POS DRU: 0 800 110 710

Centrul de preluare a apelurilor telefonice pentru POSDRU este acum operational, fiind un nou serviciu de furnizare a informatiilor dedicat gasirii raspunsurilor la toate intrebarile referitoare la Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane: Ce reprezinta acest program? Cine poate solicita finantare? Cum va puteti inscriere pentru finantare? Expertii vor trata direct intrebarile primite si, in cazul in care sunt necesare informatii suplimentare, acestia vor reveni cu un apel adresat potentialului solicitant in termen de 48 de ore pentru a-i putea pune la dispozitie un raspuns complet. Numarul apelabil fara taxare va fi disponibil de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 19.00. Citeste mai mult.

linie

(09.05.2009) AMPOSDRU lanseaza noi linii de finantare pentru proiecte strategice

In 9 mai 2009, AMPOSDRU a deschis 14 linii de finantare aferente proiectelor strategice in cadrul a 13 Domenii Majore de Interventie din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013. Citeste mai mult.

linie

(24.04.2009) AMPOSDRU lanseaza noi linii de finantare pentru proiecte strategice

In 24 aprilie 2009, AMPOSDRU a deschis liniile de finantare aferente proiectelor strategice in cadrul a sase Domenii Majore de Interventie din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013. Va rugam sa consultati sectiunea. Citeste mai mult.

linie

(10.03.2009) Seminar de informare Piatra Neamt: "Rolul Fondului Social European in relansarea economica"

Va invitam sa participati la Seminarul cu tema "Rolul Fondului Social European in relansarea economica" ce va avea loc in data de 17.03.2009 in Sala Calistrat Hogas a Consiliului Judetean Neamt, din str. Alexandru Cel Bun, nr.27. Discutiile se vor axa pe noua schema a Fondului Social European care va fi lansata oficial la sfarsitul lunii martie privind ajutorul de stat pentru ocupare, ajutorul de stat pentru formare si ajutorul de minimis pentru sanatatea si securitatea la locul de munca. Participantii la seminar vor fi informati asupra mecanismelor de accesare a fondurilor ce vor fi alocate intreprinderilor, in cadrul masurilor de sprijin financiar acordat intreprinderilor pentru cresterea numarului de salariati, precum si pentru imbunatatirea formarii profesionale si a conditiilor in care acestia lucreaza.

arrow invitatie si agenda evenimentului arrowon

arrow descriere scheme ajutor arrowon

linie

(19.01.2009) In atentia beneficiarilor de proiecte finantate din POSDRU

S-au publicat logo-urile Uniunii Europene, Guvernului Romaniei - Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale- AMPOSDRU, Fondului Social European 2007-2013 si Instrumentelor structurale in Romania 2007-2013, care trebuie folosite de catre beneficiarii proiectelor finantate din POSDRU. Beneficiarii au obligatia de a folosi elementele de identitate vizuala pentru toate activitatile si produsele de informare si comunicare, conform Manualului de identitate vizuala.

Prima pagina
Pagina principala de anunturi