EVENIMENTE/SEMINARII AN 2009


CARAVANA INFORMARII


 

2010_4 2010_5 Pentru a reduce efectele crizei economice, Guvernul Romaniei si Comisia Europeana, prin Fondul Social European, acorda sprijin financiar intreprinderilor. Pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari, in perioada iulie- octombrie 2009, OIR POS DRU Nord-Est a organizat o serie de sesiuni de informare si mese rotunde privind schemele de ajutor de stat si de minimis. Astfel, in aceasta perioada, in fiecare judet al regiunii Nord-Est au fost organizate intalniri cu agenti economici, potentiali beneficiari ai acestei finantari, dupa cum urmeaza:

-23.07.2009 - Botosani, jud. Botosani - sediul Consiliului Judetean Botosani (seminar organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani si Institutiei Prefectului Judetului Botosani)
- 28.08.2009 - Vaslui, jud. Vaslui - sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui (seminar organizat cu sprijinul PIMM si CCI Vaslui)
- 03.09.2009 - Suceava, jud. Suceava - sediul S.C. CEPROHART S.A. - masa rotunda in cadrul careia au fost prezentate schemele de ajutor de stat
- 01.10.2009 - Bacau, jud. Bacau - sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Bacau
- 08.10.2009 - Piatra Neamt, jud. Neamt - sediul Camerei de Comert si Industrie Neamt

2010_8 2009 Deasemnea, in perioada mentionata, personalul de specialitate al OIR POS DRU NORD-EST a sustinut o campanie de promovare directa, "door to door", pentru promovarea schemelor de ajutor de stat si de minimis, campanie in cadrul careia au fost vizitati 75 de agenti economici de pe raza celor 6 judete din regiunea Nord-Est. In acelasi context, peste 1600 de agenti economici au fost informati prin e-mail sau prin fax despre aceste oportunitati de finantare. In contextul mai larg al promovarii posibilitatilor de finantare din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, au fost organizate intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai altor actori relevanti in domeniu, astfel:


-24.08.2009 - Botosani, jud. Botosani - sediul Consiliului Judetean Botosani (seminar organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani si Institutiei Prefectului Judetului Botosani);
- 17.09.2009 - Piatra Neamt, jud. Neamt - sediul Consiliului Judetean Neamt (seminar organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt si Institutiei Prefectului Judetului Neamt)
- 01.10.2009 - Bacau, jud. Bacau - sediul Consiliului Judetean Bacau (seminar organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau si Institutiei Prefectului Judetului Bacau).Seminar de informare "Rolul Fondului Social European in relansarea economica"


 

2009 2009 Marti, 17 martie 2009, a avut loc la sediul Consiliului Judetean Neamt, Sala "Calistrat Hogas" un seminar de informare asupra noilor scheme de finantare din Fondul Social European ce vor fi lansate in data de 30 martie 2009. Prezentarile din cadrul seminarului au fost sustinute de catre Cosmin Silviu MELECA - Director in cadrul AM POSDRU, Cristian ABABEI - Director executiv OIR POSDRU NORD-EST, Valentina CASCIOLI, Liviu BULGARESCU - Asistenta Tehnica si Ionel CHERA - Consultant CODECS. Participantii la seminar au fost informati asupra mecanismelor de accesare a fondurilor ce vor fi alocate intreprinderilor, in cadrul masurilor de sprijin financiar acordat intreprinderilor pentru cresterea numarului de salariati, precum si pentru imbunatatirea formarii profesionale si a conditiilor in care acestia lucreaza.


 

Conferinta de presa "Fondul Social European pentru relansare economica"


 

2010_82009 Miercuri, 18 martie 2009, a avut loc la sediul Consiliului Judetean Neamt - Sala "Ion Creanga", din Piatra Neamt, o conferinta de presa sustinuta de catre Cosmin Silviu MELECA - Director in cadrul AM POSDRU, Cristian ABABEI - Director executiv OIR POSDRU NORD-EST, Vasile SENDREA - Director Institutia Prefectului Neamt si Mihai APOPII - Director Camera de Comert si Industrie Neamt. In cadrul conferintei de presa au fost prezentate aspecte cu privire la modul in care Fondul Social European poate si va contribui la atenuarea efectelor cauzate de criza economica.