Despre noi

buletTeritoriul Romaniei este impartit in opt "Regiuni de Dezvoltare" - zone ce corespund unor grupari de judete, constituite prin asocierea voluntara a acestora pe baza unei conventii semnate de reprezentantii consiliilor judetene.
buletDin punct de vedere administrativ, Regiunea Nord-Est este alcatuita din sase judete: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui ce fac parte din provincia istorica Moldova si este intinsa pe o suprafata de 36.850 kmp care reprezinta 15,46% din suprafata totala tarii.
buletPozitie geografica: în nord-estul Romaniei, de unde si denumirea generica a acestei regiuni, se invecineaza la Nord cu Ucraina, la Sud cu judetele Galati si Vrancea (Regiunea Sud-Est), la Est cu Republica Moldova, iar la Vest cu judetele Maramures si Bistrita-Nasaud (Regiunea Nord-Vest) si judetele Mures, Harghita si Covasna (Regiunea Centru). Din punct de vedere al suprafetei si numarului de locuitori, Regiunea Nord-Est, este cea mai mare regiune de dezvoltare din Romania.
buletORGANISMUL INTERMEDIAR pentru PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL pentru DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE (OIR POS DRU) REGIUNEA NORD-EST, are rolul de implementare la nivel regional a schemelor de finantare nerambursabila din fondurile Uniunii Europeane, pentru dezvoltarea resurselor umane. OIR POS DRU NORD-EST este o institutie publica cu personalitate juridica, finantata de la bugetul de stat si functioneaza in temeiul Hotărârii Guvernului nr. 52 din 15 februarie 2018 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Fondurilor Europene.